Numarul primarilor PD din judetul Dolj a crescut cu 11%

Numarul primarilor Partidului Democrat din judetul Dolj a crescut cu 114% de la alegerilor locale din 2004 si pana in prezent.
Astfel, daca in 2004 PD avea in judetul Dolj 14 primari, cu o saptamana inainte de expirarea termenului pentru depunerea declaratiilor de apartenenta politica a alesilor locali, numarul acestora ajunsese la 30. Una din cele mai importante racolari ale democratilor doljeni este cea a primarului Craiovei, Antonie Solomon, care, in aprilie 2005, a demisionat din Partidul Social Democrat, pe listele caruia a fost ales primar, deranjat de faptul ca a pierdut functia de presedinte al social-democratilor doljeni. Dupa opt luni de la demisia din PSD, Solomon si-a depus adeziunea la organizatia judeteana a PD Dolj. In urma cu cateva zile, primarul Craiovei si-a depus la secretariatul institutiei declaratia de apartenenta politica in conformitate cu cerintele Legii 249/2006, ce modifica si completeaza Legea 393/2004 privind statutul alesilor locali.

“Mi-am depus declaratia de apartenenta politica la primarie. Sunt la PD, asa cum am declarat de atatea ori. Sa nu-si mai faca nimeni nici un gand. Am spus ca sunt la PD si punct. Daca voi pleca vreodata de la ei, ies din viata politica. N-am de gand sa ma intorc niciodata in PSD”, a declarat Solomon.