Noul prefect al judeţului Alba a fost învestit în funcţie

cozuc_flaviu.jpgNoul prefect de Alba, Flaviu Mircea Cozuc, a fost învestit joi în funcţie, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor Cătălin Chiper, care i-a transmis că “preluarea mandatului la acest moment nu este o misiune tocmai uşoară”.

“Doresc să fiu un prefect al dialogului şi promit public că principala mea preocupare va fi de a menţine Instituţia Prefectului la fel de credibilă şi demnă de respect”, a declarat Flaviu Mircea Cozuc, care a spus că se simte “onorat şi totodată extrem de responsabil” faţă de numirea sa în această funcţie. Auditor public în ultimii trei ani la Primăria Municipiului Sebeş, Cozuc, în vârstă de 39 de ani, a mai spus că el se consideră, de fapt, un tehnocrat şi că ţine mult la acest aspect.

După ce i-a mulţumit fostului prefect Dan Coriolan Simedru “pentru colaborarea deosebită” pe care au avut-o şi i-a urat succes pe drumul pe care a plecat, acesta candidând la Camera Deputaţilor, secretarul de stat din MAI Cătălin Chiper i-a urat succes noului prefect, amintindu-i că “preluarea mandatului la acest moment nu este o misiune tocmai uşoară”. “Suntem cu doar câteva zile înainte de începerea campaniei electorale. Suntem într-un moment de final al activităţilor de pregătire a alegerilor, un scrutin extrem de important pentru România. De aceea, vreau să vă spun că principalul obiectiv al dumneavoastră în perioada următoare este definitivarea tuturor activităţilor legate de organizare şi, pe toată perioada campaniei electorale, desfăşurarea tuturor procedurilor care ţin de această perioadă, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, atât în ceea ce priveşte procesul electoral, procesul ce ţine direct de campania electorală”, i-a transmis Chiper lui Cozuc.

Secretarul de stat a menţionat că problema siguranţei publice este una foarte importantă, precizând că trebuie luate toate măsurile necesare în vederea existenţei unui climat cât mai curat din acest punct de vedere.

La momentul festiv au asistat şefi de servicii deconcentrate, parlamentari, candidaţi la alegerile din 9 decembrie, primarul şi viceprimarul din Sebeş, şefi ai noului prefect până săptămâna trecută, când Cozuc a fost numit de Guvern să exercite cu caracter temporar, prin detaşare, mandatul de prefect.

Funcţionar al Primăriei municipiului Sebeş, Flaviu Mircea Cozuc, angajat la Compartimentul Audit, a fost numit, în 24 octombrie, prefect al judeţului Alba, la propunerea Partidului Conservator, în locul lui Dan Coriolan Simedru, care şi-a dat demisia din funcţie pentru a candida la Camera Deputaţilor. AGERPRES

Noul prefect al judetului Alba a fost investit in functie

Noul prefect de Alba, Cornel Stefan Bardan, deputat in legislatura 2004-2008, a fost investit in functie, pe 19 februarie, in cadrul unei ceremonii la care au fost prezenti peste doua sute de reprezentanti ai administratiei publice locale si judetene.

Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Szakal Andras Zsolt, a dat citire hotararii de guvern prin care fostul prefect, Dan Coriolan Simedru, a fost numit inspector guvernamental, iar Cornel Stefan Bardan, in exercitarea cu caracter temporar a functiei publice de prefect al judetului Alba.
(more…)