Noul cămin pentru bătrâni din municipiul Tulcea va fi dat în folosinţă în toamna acestui an

Persoanele vârstnice singure cu venituri mici vor putea primi servicii de îngrijire într-o nouă instituţie socială care va fi dată în funcţiune de Primăria municipiului Tulcea în ultimul trimestru al anului, potrivit primarului Constantin Hogea.

“Sper ca până în septembrie-octombrie să fie dat în funcţiune noul cămin pentru bătrâni. Nu va fi o instituţie de lux, aşa cum unii tulceni mi-au atras atenţia, ci un loc în care vor avea acces persoanele cu venituri chiar şi de 400-450 de lei, în condiţiile în care legea ne permite să dublăm aportul financiar al beneficiarilor prin subvenţii de la bugetul local”, a declarat primarul Hogea.

O comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei municipiului Tulcea a identificat deja spaţiul în care va fi amenajat noul cămin pentru bătrâni, care va avea până la 35 de locuri. “Amplasamentul viitorului cămin pentru bătrâni va fi făcut public până la finele lunii, după care se va trece la reamenajarea şi dotarea clădirii”, a precizat primarul Constantin Hogea.

În momentul de faţă, în municipiul Tulcea există doar o singură instituţie pentru persoanele vârstnice aflată în subordinea autorităţii de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean. Centrul ‘Sfântul Nectarie’ are 57 de persoane instituţionalizate, din care doar 19 plătesc integral serviciile de care beneficiază. AGERPRES