Nou proiect de dezvoltare a statiunii gorjene Ranca

Procesul de selectare a constructorului pentru realizarea lucrarilor aferente proiectului “Dezvoltarea integrata prin optimizarea domeniului schiabil si a sistemului ecologic de colectare – epurare a apelor uzate menajere in Zona turistica Ranca, judetul Gorj” – lotul 2, a fost finalizat.

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a anuntat ca zilele acestea parteneriatul gorjean, format din CJ si primariile orasului Novaci si comunei Baia de Fier, se va deplasa la sediul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor pentru semnarea contractului de lucrari si a acordului.

Potrivit lui Ion Calinoiu, in urma procesului de evaluare, valoarea ofertei castigatoare a fost de aproximativ 3,2 milioane de euro, la care se adauga TVA. Din totalul sumei eligibile, partea de cofinantare a institutiilor aflate in parteneriat reprezinta 692.198,82 de euro, adica 21,04 % din totalul valorii contractate, fara TVA.

“Lotul I al programului, in valoare de 3,09 milioane de euro, inglobeaza lucrarile de colectare a apelor uzate si de realizare a statiei de epurare, aflate in derulare, iar lotul al doilea vizeaza montarea telescaunului de urcare in statiune, pe variantele raurilor Gilort si Galbenu”, a mentionat Ion Calinoiu. Dupa semnarea contractului de lucrari, Asociatia Grup Primacons – Electromontaj vor demara lucrarile aferente acestuia.