Nicolae Constantin este noul viceprimar al oraşului Băneasa

Oraşul constănţean Băneasa are un viceprimar în persoana consilierului local Nicolae Constantin. În cadrul unei şedinţe ordinare de Consiliu Local organizate marţi, cei 14 aleşi locali care formează Consiliul au avut de optat prin exercitarea votului secret din trei candidaţi: Nicolae Constantin, propus şi susţinut de USL, unul din partea PNL, Stelică Marin, şi unul din partea PSD, Nicolae Filip.

„Nicolae Constantin a primit cele mai multe voturi din partea consilierilor locali, în număr de 11 valabile, iar ceilalţi doi candidaţi au primit câte un vot fiecare. În plus, a mai fost un vot care a fost declarat nul. Fostul viceprimar al oraşului, Titu Pârvu, care era din partea PDL, nu a mai candidat pentru funcţia pe care a deţinut-o, în schimb el a susţinut candidatul propus de Uniune. Constantin este noul viceprimar al oraşului Băneasa. El urmează să primească atribuţiuni în administraţia locală”, a declarat primarul Gelu Iordache.

Edilul din Băneasa a amintit că, în octombrie 2010, un grup de aleşi locali de la PNL şi PC a iniţiat un proiect de hotărâre prin care a dorit să-l înlăture pe fostul viceprimar din cauză că erau nemulţumiţi de activitatea acestuia. Proiectul a trecut cu majoritate de voturi, însă hotărârea de Consiliu a fost atacată în contencios de către prefect. Procesul a durat mai bine de un an, iar la finele anului trecut, instanţa a respins contestaţia şi a dat dreptate aleşilor locali.