Nicolae Barbu: “În acest mandat am crescut patrimoniul municipiului Giurgiu cu aproape 100 de hectare”

barbu_nicolae1.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri că în timpul mandatului său patrimoniul municipalităţii a crescut cu aproape 100 de hectare. El a afirmat că terenul care a aparţinut Vămii Giurgiu a reintrat în patrimoniul municipalităţii, iar Primăria a câştigat procesul privind limita de hotar între municipiul Giurgiu şi comuna învecinată, Frăteşti.

“În acest mandat am crescut patrimoniul municipalităţii cu aproape o sută de hectare, am repatriat, am recâştigat dreptul de proprietate asupra Vămii Giurgiu şi 32 de hectare au reintrat în patrimoniul municipalităţii, iar zilele trecute, pe 27 noiembrie, am primit decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în care linia de hotar între municipiul Giurgiu şi comuna Frăteşti, conform raportului de expertiză, mai precis terenul situat între drumul care duce la ComCereal şi până în spatele cimitirului de la comuna Frăteşti aparţine municipiului Giurgiu, irevocabil”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El spune că Primăria va putea realiza proiecte pentru canalizare, apă, gaze, iluminat în zonele respective. “Avem drepturi acolo, dar avem şi obligaţii, ei vor plăti taxe şi impozite la municipiu, dar noi putem face proiecte pentru canalizare, apă, gaze, iluminat pentru că toată zona respectivă de ani de zile era într-o situaţie incertă, erau familii în care soţul avea buletinul pe Giurgiu şi soţia pe Frăteşti, graniţa era undeva la jumătatea patului, unul era mai de la ţară, unul era de la oraş. În acest moment aproape 70 de hectare de teren trec la municipiul Giurgiu cu tot ceea ce înseamnă şi drepturi şi obligaţii”, a completat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Primarul a spus că acest proces privind hotarul între municipiul Giurgiu şi comuna Frăteşti dura de mulţi ani. “Dura de mulţi ani procesul, el a fost reluat de când am venit primar în 2012, am angajat chiar o firmă de avocaţi, nu aş spune că personalul din Primărie nu este competent, dar într-o bătaie cu titanii mergi cu acelaşi tip de arme. Totdeauna în instanţă la Giurgiu s-a mers pe legea reorganizării administrativ teritoriale din 1968, dar la vremea respectivă Giurgiu aparţinea de Ilfov, iar toată industria care s-a construit în zona respectivă s-a construit după ‘ 68 în anii ’70, ori noi trebuia să ne raportăm la perioada ’81 cu reorganizarea administrativ teritorială din ’81 când Giurgiu a devenit judeţ şi atunci s-a făcut şi delimitarea administrativ- teritorială a judeţului, în interiorul judeţului, comunele şi tot”, a încheiat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu. AGERPRES