Mures: prefectul avertizeaza primarii care nu au asigurat permanenta in timpul inundatiilor

Prefectul judetului Mures, Ciprian Minodor Dobre, i-a avertizat pe primarii care nu au asigurat permanenta in timpul inundatiilor ca “nu vor avea viata usoara” cat timp va ramane el la carma Prefecturii.
Avertismentul lui Dobre a venit dupa ce, in noaptea de 23/24 august, cand judetul Mures a fost lovit din nou de inundatii, a verificat asigurarea permanentei la toate primariile din judet. Cu aceasta ocazie, a descoperit ca la majoritatea primariilor serviciul de permanenta nu era asigurat. Din cele 102 primarii din judet, doar la 13 acest serviciu era asigurat, respectiv la Targu Mures, Reghin, Sighisoara, Tarnaveni, Iernut, Ludus, Sovata, Balauseri, Ceuasu de Campie, Cristesti, Gornesti, Ibanesti si Raciu.

“Avem de a face foarte clar cu o neindeplinire a obligatiilor de serviciu, pe de o parte, iar pe de alta parte cu o incalcare a legii, iar eu personal, daca inca o data stau noaptea in prefectura si nu am cu cine sa vorbesc la telefon, nu am cu cine sa comunic pe fax, respectiv cu primariile din judet, foarte clar atrag atentia ca acel primar nu va avea viata usoara in judetul Mures cel putin cat voi fi eu prefect. Asta inseamna ca pe primarul, caruia prin lege i se stabileste o datorie, il voi obliga sa-si faca datoria fata de lege si, in acelasi timp, ii voi reaminti permanent ca nu isi face datoria fata de cei care l-au ales si cei fata de care raspunde, respectiv comunitatea locala”, a aratat Ciprian Minodor Dobre.