Municipiul Suceava s-ar putea înfrăţi cu oraşul Jiaxing din China, susţine primarul Ion Lungu

O delegaţie formată din reprezentanţi ai oraşului Jiaxing din China, care are o populaţie de 3,8 milioane de locuitori, a efectuat vineri o vizită oficială în municipiul Suceava, cu care s-ar putea înfrăţi, a declarat primarul Ion Lungu.

El spus că delegaţia chineză este formată din şase reprezentanţi ai Comitetului Permanent al Congresului Popular Municipal, Oficiului Comisiei pentru Reforma Sectorului Public, Federaţiei Sindicatelor şi Colegiului Municipal de Administraţie, care şi-au exprimat interesul privind o colaborare administrativă şi culturală între cele două oraşe.

Potrivit lui Lungu, la întâlnirea cu oficialii chinezi s-a discutat şi despre investiţii, subliniind însă că ”lucrurile sunt extrem de complicate, China nefâcând parte din Uniunea Europeană”.

Delegaţia a sosit la Suceava la invitaţia Casei Româno – Chineze. Programul delegaţiei chineze a inclus şi o vizită la Colegiul Tehnic ”Petru Muşat”, la o societate comercială, la Cetatea de Scaun şi la Muzeul de Istorie. AGERPRES