Municipiul Sighetul Marmatiei nu are plan urbanistic general

Municipiul Sighetul Marmatiei este singurul oras din judetul Maramures care nu detine un plan urbanistic general, desi autoritatile au facut demersuri pentru realizarea acestuia.
Autoritatile locale au incercat in repetate randuri sa definitiveze planul urbanistic general, dar firma executanta a intarziat elaborarea planului desi a fost platita pentru acest serviciu. “Am investit cel putin 7.000 de lei pentru executarea planului urbanistic general, insa firma din Bucuresti a decalat mereu programul de finalizare a planului incat am fost nevoiti sa reziliem contractul”, a precizat Stefan Beres, viceprimarul municipiului Sighetul Marmatiei.

Primaria a organizat o noua licitatie in urma careia executarea planului urbanistic general a fost atribuit unei firme din Baia Mare. Autoritatile locale din Sighetul Marmatiei au solicitat arhitectilor sa finalizeze planul urbanistic general pana la sfarsitul acestui an. Viceprimarul Stefan Beres a spus ca lipsa planului urbanistic ar putea bloca accesul administratiei la programele financiare europene.