Municipiul Satu Mare se va înfrăţi cu oraşul Orhei din Republica Moldova

Municipiul Satu Mare se va înfrăţi în toamna acestui an cu oraşul Orhei din Republica Moldova, localitate ce va fi sprijinită în implementarea unor proiecte, a anunţat primarul Kereskenyi Gabor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Satu Mare, Kereskenyi Gabor a efectuat o vizită în Republica Moldova şi s-a întâlnit cu primarul oraşului Orhei, Ilan Shor, arătându-şi disponibilitatea de a sprijini administraţia din Orhei pentru dezvoltarea infrastructurii serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, având în vedere că între societatea de apă canal din Satu Mare, Apaserv SA, şi operatorul de apă din Orhei există o colaborare care datează din 1993.

Am avut plăcerea să-l întâlnesc pe primarul oraşului Orhei din Republica Moldova, domnul Ilan Shor. Municipiul Satu Mare este gata să sprijine oraşul Orhei în implementarea de proiecte privind îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, dar şi în alte domenii. Sprijinul pe care Satu Mare l-a primit de la oraşele înfrăţite în perioada în care România era candidată la UE, l-am putea oferi acum şi noi administraţiei oraşului Orhei. Totodată, am luat decizia ca municipiul Satu Mare să se înfrăţească cu oraşul Orhei, eveniment care va avea loc în luna octombrie a acestui an“, a declarat Gabor Kereskenyi, citat în comunicat.

Până în prezent, municipiul Satu Mare este înfrăţit cu Wolfenbüttel – Germania, Zutphen – Olanda, Nyíregyháza – Ungaria, Beregovo- Ucraina şi Reszow – Polonia. AGERPRES