Municipiul Satu Mare ar putea avea o bază de date unică a beneficiarilor de servicii sociale

Primăria municipiului Satu Mare propune crearea unei baze de date unică a tuturor ONG-urilor şi instituţiilor care furnizează servicii sociale, pentru o mai bună coordonare a acestora, având în vedere că multe servicii se repetă. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Satu Mare, primarul Kereskenyi Gabor şi viceprimarul Doina Feher au convocat o întâlnire cu toate organizaţiile non-guvernamentale, acreditate pentru prestarea serviciilor sociale din municipiul Satu Mare, cu scopul de a avea o mai bună organizare.

Întâlnirea s-a organizat cu scopul de a prezenta rapoartele de activitate pe anul 2016 ale fiecărei asociaţii şi pentru a definitiva planul de acţiune în domeniul social pe anul 2017. Conducerea Primăriei a propus pe viitor constituirea unui grup al furnizorilor de servicii sociale pentru a forma o bază de date comună a tuturor beneficiarilor, astfel încât să existe o evidenţă clară legată de situaţia fiecărui beneficiar în parte“, precizează sursa citată.

Organizaţiile care au participat la întâlnire sunt: Serviciul Public de Asistenţă Socială, Asociaţia Sf. Acoperământ al Domnului – asistenţă materială, medicală, Asociaţia Sf. Benedict pentru autişti, Asociaţia Surorile de Caritate – copii cu afecţiuni neuro-psiho-motorii, Asociaţia Freres Europa – formare şi integrare socio-profesională, Asociaţia F.A.R.A. – Căminul de tranzit Foyer România – adăpost, consiliere şi suport material pentru copii în situaţii de risc, Asociaţia Caritas – reabilitare, reintegrare pentru copii şi bătrâni, Asociaţia Landon Down – servicii pentru persoanele cu sindromul down, Asociaţia Stea – reintegrare socială a tinerilor fără adăpost, Asociaţia F.A.R.A. România – monitorizează situaţia beneficiarilor de servicii sociale şi respectarea drepturilor acestora. AGERPRES