Municipiul Oneşti va avea în curând staţie de selecţie şi prelucrare deşeuri

statie deseuri.jpgConsilierii oneşteni s-au întrunit pe 26 aprilie într-o şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi aflându-se hotărârea privind darea în administrarea Consiliului Judeţean Bacău a terenului pentru construcţia obiectivului “Staţie de transfer, staţie de sortare şi staţie de compostare Oneşti”, aferent proiectului Sistem Integrat de Management al Deşeurilor solide în judeţul Bacău.

În privinţa acestui proiect, primarul Emil Lemnaru a declarat: “Având în vedere tendinţele pe plan mondial de valorificare eficientă a terenurilor s-a stabilit pentru Oneşti soluţia construcţiei unei platforme de selecţie, prelucrare şi transfer, ce va asigura preluarea deşeurilor menajere dintr-o zonă arondată ce cuprinde 18 comune”.

Aceste deşeuri vor fi sortate cu scopul producerii de compost şi materiale reciclabile iar deşeurile finale vor fi transportate în recipienţi închişi la depozitul ce va fi construit la Bacău. “Amplasamentul pentru viitoarea staţie de transfer a deşeurilor menajere municipale s-a stabilit pe terenul în suprafaţă de noua hectare, în zona apropiată de TIAB, pe platforma industrială”, a mai spus primarul Emil Lemnaru.