Municipiul Bacău a fost desemnat Capitala Tineretului din România în perioada 2017-2018

bacau centru.jpgMunicipiul Bacău va fi viitoarea Capitală a Tineretului din România (2 mai 2017- 1 mai 2018), anunțul fiind făcut duminică seara, în cadrul Galei Tineretului din România, care a avut loc la Opera Națională Română din Timișoara, oraș care deține în prezent acest titlu. Câștigătorul va primi și un premiu de 50.000 de euro, acordat de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR).

Contracandidata Bacăului a fost Constanța, ambele orașe îndeplinind criteriile de înscriere în concurs și fiind declarate candidaturi eligibile.

La ediția 2016 a Galei Tineretului din România, desfășurată sub mottoul ”Tinerii. Acum!”, au fost înscrise în cadrul competiției 124 de proiecte implementate în perioada 2015-2016, în cadrul cărora au fost implicați 80.647 de tineri sprijiniți de peste 2.100 de lucrători de tineret.

La evenimentul de duminică seara au fost prezenți în jur de o mie de tineri din întreaga țară care au participat la premierea unor proiecte depuse de colegii lor pe diverse secțiuni, de la învățare nonformală și cultură până la sănătate, sport, voluntariat, antreprenoriat, muncă și angajabilitate, internațional, includere socială și participarea tinerilor în comunitate.

”Proiectele depuse demonstrează că tinerii reprezintă în primul rând o resursă importantă care contribuie activ în comunitate. Cele mai multe proiecte au abordat teme legate de participarea activă a tinerilor în comunitate și aspecte legate de învățarea nonformală și formarea personală și profesională”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Pentru fiecare dintre cele zece secțiuni au fost selectați trei finaliști și s-au oferit o serie de premii speciale. AGERPRES