Municipiul Aradul a fost premiat la Galele Club Feroviar, pentru rezultate deosebite în dezvoltarea transportului urban modern

falca_gheorghe1.jpgPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat că Primăria a fost distinsă recent cu Premiul de Excelenţă, de către Clubul Feroviar Român şi Asociaţia Industriei Feroviare din România, distincţia fiind înmânată în cadrul evenimentului intitulat Galele Club Feroviar ediţia a X-a. “Premiul a fost acordat Aradului pentru rezultate deosebite în dezvoltarea transportului urban modern. După investiţii majore pentru dezvoltarea infrastructurii de transport public pe şine, Aradul a realizat investiţii importante pentru achiziţia de tramvaie moderne şi are un program de reabilitare a parcului de tramvaie vechi, pentru a creşte confortul oferit călătorilor”, a declarat Gheorghe Falcă.

Acesta a spus că, prin realizarea noilor investiţii, municipiul Arad se va încadra în una din cele zece condiţii pentru a fi definit ca “oraş verde”, având un transport public ecologic.

Aradul este pentru a doua oară laureat al Galei Club Feroviar, în anul 2008 primind distincţia pentru programele de dezvoltare ale infrastructurii de transport public. “Aradul a mai fost reprezentat pe podiumul Galei şi de compania Astra Vagoane Călători SA, care a fost premiată pentru activitatea sa şi pentru tramvaiul Imperio, primul tramvai modern produs în România”, a adăugat edilul arădean.
Ceilalţi laureaţi ai Galei Club Feroviar din acest an au fost Primăria oraşului Zlatna, pentru conservarea şi refacerea materialului rulant de epocă; profesorul Mihail C. Alexandrescu, decanul Facultăţii de Transporturi din cadrul Politehnicii din Bucureşti şi societatea Reloc-Electroputere VFU Craiova, pentru realizarea primei locomotive care funcţionează exclusiv cu biodiesel sau cu ulei vegetal. AGERPRES