Municipalitatea suceveană ar putea prelungi contractul de salubrizare cu Rosal

Primăria Suceava ar putea prelungi contractul pentru ridicarea gunoiului menajer încheiat în urmă cu opt ani cu firma ”Rosal”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi. Potrivit acestuia, contractul cu Rosal expiră la sfârşitul acestei săptămâni, iar la negocierea directă de joi, privind desemnarea temporară a noului operator, au depus oferte ”Goscom” Fălticeni, ”Servicii Comunale” Rădăuţi şi asocierea ”Diasil” – ”Florconstruct” Suceava. A fost declarată câştigătoare oferta asocierii Diasil – Florconstruct, dar decizia nu poate fi validată de Consiliul Local.

Viceprimarul a explicat că, în baza unei contestaţii depuse de firma ”Rosal” printr-un avocat, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dispus suspendarea procedurilor. Harşovschi crede că, în aceste condiţii, cel mai probabil, va fi prelungit contractul cu ”Rosal”, pentru a nu fi perturbată activitatea de asigurare a serviciului de salubrizare menajeră.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a făcut apel la reprezentanţii firmei ”Rosal” să nu blocheze oraşul şi le-a recomandat ”să-şi lase loc de bună ziua”. AGERPRES