Municipalitatea Capitalei vrea noi săli de spectacole

Primăria Municipiului Bucureşti vrea să creeze noi săli de spectacole, în condiţiile în care, potrivit estimărilor, în Capitală există un necesar de aproximativ 8.000 de locuri.

Două proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei de joi au ca scop creşterea numărului de locuri şi crearea unor noi săli de spectacole în Municipiul Bucureşti, în condiţiile în care, potrivit estimărilor, în acest moment, în Capitală există un necesar de aproximativ 8.000 de locuri în sălile de spectacol“, se arată într-un comunicat al PMB.

Unul dintre proiecte propune transmiterea imobilului de pe bdul Bucureştii Noi, nr. 66 din administrarea Teatrului Masca în cea a Teatrului Excelsior, cu obligaţia preluării conservării, mentenanţei şi a unor lucrări de modernizare şi dezvoltare.

“Teatrul Masca are în administrare două imobile, unul situat în bd Uverturii nr. 70-72, folosit ca sediul social şi pentru activitatea specifică, celălalt situat în bd. Bucureştii Noi, nr 66, folosit pentru depozit de materiale”, relevă proiectul de hotărâre.

Imobilul de pe bd Bucureştii Noi are funcţiunea de sală de spectacole şi se află în domeniul public al Municipiului Bucureşti. Teatrul Masca nu foloseşte conform destinaţiei acest imobil, iar cel din bd Uverturii acoperă activitatea instituţiei.

În proiect se propune efectuarea de lucrări preliminare în clădirea din bd Bucureştii Noi cu scopul realizării unei săli de spectacol de minimum 500 de locuri, utilizând eventual imobilul existent (un fost club muncitoresc dezafectat) cu o suprafaţă de circa 2.000 mp, terenul având aproximativ 4.000 mp.

Cel de-al doilea proiect propune transmiterea integrală a imobilului situat în Calea Giuleşti, nr. 16 din administrarea Teatrului Odeon în cea a Operei Comice pentru Copii.

Imobilul are o suprafaţă construită de aproximativ 3.000 mp, iar terenul e de aproape 9.000 mp, relevă proiectul de hotărâre.

Conform acestuia, Teatrul Odeon dispune de imobilul situat pe Calea Victoriei nr. 40-42, care acoperă activitatea instituţiei.

În raportul de specialitate se arată că, potrivit unei hotărâri a CGMB din 2009, din imobilul situat în Calea Giuleşti Teatrului Odeon îi rămân în administrare exclusiv clădirea aripă centrală dreapta, care găzduia spaţii administrative, dotări aferente şi garajul, restul clădirilor trecând în administrarea Operei Comice pentru Copii.

“În contextul nedefinitivării formalităţilor privind transferul faptic şi valoric al spaţiilor de referinţă de la o instituţie publică la alta şi cu precădere a consemnării creşterii (…) activităţii Operei Comice pentru Copii, conducerea instituţiei solicită modificarea HCGMB nr 216/2009, în sensul transmiterii întregului corp de clădire şi a spaţiilor exterioare aferente acestuia”, relevă sursa citată.

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi se mai regăsesc proiecte privind aprobarea acordului de parteneriat pentru implementarea proiectului de realizare a unui Centru de transplant multi-organ în cadrul Spitalului Clinic Sfânta Maria, prin construirea unui corp de clădire; strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor în Capitală; interzicerea folosirii animalelor în circuri în Bucureşti. AGERPRES