Ministrul Elena Udrea a inaugurat baia traditională de la Hătuica şi pârtia de schi de la Şugaş Băi

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a inaugurat sâmbătă complexul balnear şi băile tradiţionale de la Hătuica şi noua pârtie de schi de la Şugaş Băi, realizate cu sprijinul financiar al ministerului.

Cu prilejul vizitei în judeţul Covasna, Elena Udrea a semnat, alături de reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională VII Centru şi Primăria Sfântu Gheorghe, contractele de finanţare pentru mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii municipiului Sfântu Gheorghe, în valoare totală de circa 10 milioane de euro.

Elena Udrea a promis că va aloca, săptămâna viitoare, din bugetul ministerului, suma de 600.000 de lei pentru reabilitarea Pieţei Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe, iar anul viitor va finanţa lucrările de acoperire a patinoarului din municipiul Târgu Secuiesc. De asemenea, se vor aloca fonduri pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a băilor tradiţionale din judeţele Covasna şi Harghita, care pun în valoare apele minerale, termale şi mofetele, precum şi pentru înfiinţarea unui centru wellness în staţiunea Covasna.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului a afirmat că anul viitor vor fi luate măsuri drastice împotriva firmelor care nu au introdus în circuitul turistic bazele turistice şi de tratament pe care le-au preluat în urma privatizării, printre aceste măsuri numărându-se majorarea impozitelor pe clădiri şi chiar exproprierea. Elena Udrea a mai declarat că, pentru a facilita implementarea proiectelor contractate, anul viitor va introduce un caiet de sarcini tip, cu prevederi unice, pentru licitaţiile care se vor derula pe proiectele finanţate de Ministerul Dezvoltării. În acest fel, vor fi mai puţine contestaţii şi mai multă încredere în corectitudinea procedurilor de achiziţii publice, a declarat Elena Udrea.AGERPRES