Miniştrii Vasile Blaga şi Cseke Attila au participat la inaugurarea unor instituţii publice la Oradea

Cei doi miniştri bihoreni, Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor, şi Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, au participat împreună vineri, la inaugurarea secţiilor Chirurgie I şi Ortopedie I din Spitalul Judeţean şi la inaugurarea sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, complet modernizat.

În cadrul întâlnirii cu medicii şefi din Spitalul Clinic Judeţean, cu autorităţi judeţene şi locale, ministrul Blaga i-a recomandat ministrului Sănătăţii să renoveze un spital întreg, precum a reuşit el să reabiliteze sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor.

“Cu toate că suntem într-un an greu, de criză, de reformă amplă în domeniul sanitar, totuşi construim. Putem să arătăm pacienţilor şi personalului medical că statul se implică şi că se doreşte o infrastructură mai bună. Eu pot să vă asigur că acest proiect va continua astfel încât să avem întregul Spital Judeţean, la un moment dat, reabilitat la acest nivel”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Cseke.

Lucrările de la cele două secţii, ortopedie şi chirurgie, la care se adaugă şi fondurile pentru reabilitarea secţiei oncologie, se ridică la 2,3 milioane de lei, sumă alocată de Ministerul Sănătăţii. La festivitatea de la spital a fost prezentat un noul computer tomograf, donat luna trecută, de un alt spital din Insula Man.

De asemenea, în Parcul Traian, a fost inaugurat sediul renovat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, complet modernizat din decembrie 2006. Festivitatea de inaugurare a început cu o slujbă de sfinţire oficiată de înalte feţe bisericeşti, la eveniment participând oficialităţile judeţene şi municipale invitate, şefi de instituţii deconcentrate şi ai tuturor armelor din subordinea MAI. După aceasta, a avut loc o şedinţă festivă publică, cu discursurile oaspeţilor şi vizitarea sediului inspectoratului. Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă, a subliniat rezultatele foarte bune ale poliţiştilor bihoreni, obţinute anul trecut şi remarcate în evaluarea inspectoratelor, dar şi colaborarea excelentă a acestora cu colegii ungari, din Hajdu Bihar.

Ministrul Blaga a dorit să asigure participanţii că investiţiile în sediile inspectoratelor vor continua, urmând să fie inaugurat cel din Cluj, dar şi în clădirile eliberate de Poliţia de Frontieră, în care se vor amenaja, prioritar, locuinţe. Întreaga investiţie aparţine Ministerului Administraţiei şi Internelor, valoarea totală a lucrărilor fiind de 17,66 de milioane de lei, din care două milioane de lei au fost investite în dotări, echipamente, mobilier, birotică. Clădirea a fost modernizată şi extinsă ca suprafaţă cu 42%, de la 5.781 metri pătraţi la 8244 mp, iar numărul birourilor a crescut de la 82 la 123. Clădirea include spaţii moderne de primire a publicului, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi condiţii proprii de muncă pentru 300 de poliţişti şi personal contractual şi o sală de sport.

Lucrările de renovare ale imobilului, parter, două etaje şi mansardă, au demarat pe vremea când la conducerea IPJ era actualul director general al Direcţiei Generale Anticorupţie, chestorul Liviu Popa, iar ministerul de resort era condus tot de Vasile Blaga. AGERPRES