Ministerul Turismului a semnat Acordul de parteneriat cu Asociaţia Timişoara 2021-CCE

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat, pe 30 septembrie, Acordul de parteneriat dintre Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Culturală Europeană (CCE) şi Ministerul Turismului, prin care se va face o promovare mult mai “agresivă” a municipiului bănăţean la toate târgurile de promovare internaţională la care va participa ministerul.

El a subliniat că acest proiect cultural aparţine întregii Românii şi trebuie sprijinit. “Sunt sibian şi ştiu ce importanţă a avut anul 2007, când Sibiul a fost CCE; este o rampă de lansare, oraşul a devenit cunoscut în întreaga lume. Este important ca după 2021 să ştiţi să profitaţi la maxim de faptul că aţi fost CCE şi să aduceţi un număr cât mai mare de turişti în Timişoara. Este un proiect cultural care aparţine nu doar Timişoarei, ci întregii ţări. Vom promova de anul viitor cât putem de mult capitala Banatului, care va deveni şi CCE. Am început deja acţiunea de promovare şi la târgurile externe de promovare turistică a României, Timişoara a fost deja prezentată ca viitoare CCE, dar nu trebuie să ne oprim doar la acest stadiu, ci trebuie să avem o strategie de promovare agresivă, în sensul constructiv al cuvântului”, a declarat ministrul Bogdan Trif.

Ministrul a subliniat că informaţiile pe care le-a primit de la autorităţile locale vor fi puse în aplicare în modificările legislative care se pregătesc în viitorul apropiat. În acest sens, oficialul de la Bucureşti a lansat invitaţia autorităţilor publice locale ca în perioada următoare să se întâlnească în capitală împreună cu ministrul Transporturilor şi cu cel al Culturii, astfel încât să se asigure că totul este pus la punct pentru anul 2021. AGERPRES