Medicul Ioan Samoilescu a fost propus pentru postul de prefect al judetului Hunedoara

samoilescu_ioan.jpgConducerea filialei judetene Hunedoara a Partidului Social Democrat l-a desemnat pe medicul Ioan Samoilescu drept unic candidat al organizatiei pentru functia de prefect al judetului, a declarat presedintele social-democratilor hunedoreni, Florin Cazacu.

Comitetul Executiv Judetean al PSD Hunedoara a aprobat propunerea in unanimitate, ceilalti trei candidati, nominalizati de organizatie in luna ianuarie, convenind sa se retraga din cursa.

“Alegerea unui candidat unic este inca o dovada de unitate in PSD si demonstreaza faptul ca avem, in permanenta, resurse de oameni valorosi. Doctorul Ioan Samoilescu este un bun profesionist, are o buna activitate politica si administrativa. Este un om puternic, care va asigura un climat de echilibru, strict necesar intr-o perioada de framantari economice” – a afirmat Florin Cazacu.

Propunerea PSD Hunedoara pentru functia de prefect al judetului a fost transmisa conducerii centrale a partidului. Doctorul Ioan Samoilescu este seful sectiei de radiologie a Spitalului Judetean de Urgenta din Deva. Nascut in data de 1 martie 1952, in comuna Vinerea, din judetul Alba, Ioan Samoilescu a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie din Cluj in anul 1980. Este membru al PSD din anul 2000, in prezent fiind consilier local la Deva. Nu a facut parte din alte partide politice.

In perioada 2000-2004, Ioan Samoilescu a indeplinit functia de director adjunct al Directiei Judetene de Sanatate Publica Hunedoara. In luna ianuarie, PSD Hunedoara a nominalizat trei persoane pentru functia de prefect al judetului: Emil Risteiu, primar al comunei Bacia, Liliana Tolas, consilier judetean, si Sorin Vasilescu, consilier judetean si fost sef al Directiei de Munca si Protectie Sociala Hunedoara in perioada 2000-2004. Cei trei si-au retras acum candidaturile in favoarea lui Ioan Samoilescu.