Medicii de familie din Piatra Neamţ sunt revoltaţi de creşterea redevenţei cabinetelor către administraţia locală

Medicii de familie din cele opt dispensare ale municipiului Piatra-Neamţ sunt revoltaţi de creşterea de 50 de ori a redevenţei către administraţia locală a cabinetelor medicale şi sunt decişi să ofere consultaţii în faţa primăriei dacă situaţia nu va fi reanalizată.

Medicii de familie contestă o hotărâre a consiliului local emisă în urma unui raport de evaluare, care a folosit drept comparaţie pentru clădirile vechi ale dispensarelor clădiri noi, private, ce sunt destinate activităţilor comerciale. De la 1 euro pe metru pătrat redevenţa a fost crescută la 50 de euro pe metru pătrat, anual. Cadrele medicale sunt revoltate de această decizie şi susţin că ar fi trebuit să existe o întâlnire şi o negociere a redevenţei, conform legii, în momentul în care s-a pus problema reînnoirii lui.

“Fără nicio consultare sau înştiinţare am descoperit pe site-ul primăriei această decizie. În plus, am aflat cu stupoare că trebuie să plătim sumele impuse retroactiv. În aceste condiţii, nu ne rămân decât două variante: ori începem să punem taxe pentru pacienţi, întrucât din bugetele alocate de CAS nu se poate achita redevenţa, cabinetul neputând astfel funcţiona, ori vom închide cabinetele şi vom consulta pacienţii în faţa primăriei”, susţin medicii de familie din Piatra Neamţ, într-un memoriu trimis joi autorităţilor locale.

Medicii de familie afirmă că niciuna dintre cele două variante nu este de dorit şi i-au invitat pe aleşii locali să vadă cum decurge o zi de program, cu pacienţi consultaţi zilnic, gratis, peste programări. AGERPRES