Master Planul de Circulatie pentru Bucuresti va fi finalizat in luna iunie

Master Planul de Circulatie initiat de Primaria Capitalei va fi finalizat in luna iunie, in prezent el fiind in lucru, a anuntat directorul general al Directiei de Transport si Siguranta Circulatiei, Gheorghe Udriste.
Coordonatorul proiectului a aratat ca in aceasta perioada se efectueaza sondajele de opinie, 20.000 de bucuresteni urmand a fi consultati, pana la 15 iunie, in privinta fluidizarii traficului in Capitala si a implementarii proiectului privind up-gradarea Master Planului de Transport Urban. Sondajele vor fi efectuate la domiciliul unor rezidenti ai municipiului Bucuresti si vor cuprinde date despre fiecare membru al familiei (varsta, sex, ocupatie), date generale despre gospodarie (numarul membrilor familiei, numarul de autovehicule aflate in utilizare etc.), date despre deplasarile efectuate in ziua precedenta sondajului (originea si destinatia deplasarilor in municipiu, timpul consumat, mijlocul de transport folosit etc).

Datele furnizate de bucuresteni vor servi la stabilirea masurilor de imbunatatire a conditiilor de trafic si transport public in Capitala. Primaria Municipiului Bucuresti da asigurari ca informatiile furnizate operatorilor angajati in aceasta actiune vor fi codificate si tratate in regim de confidentialitate maxima. Master Planul de Circulatie pentru Bucuresti a fost elaborat de Agentia Japoneza pentru Cooperare Internationala (JICA) si este finantat de Guvernul Japonez printr-un credit nerambursabil. El isi propune stabilirea unei retele de transport public sistematizata si ierarhizata, promovarea folosirii multiplelor moduri de transport cu scopul de a asigura o mobilitate ridicata si de a controla incarcarea traficului, stabilirea performantei retelei rutiere prin construirea arterelor inelare, separari pe nivele in intersectiile importante si in general completarea retelei de drumuri.

Valoarea totala a costurilor de investitii pentru toate proiectele prevazute in Master Plan este de 2,137 milioane euro. Proiectele prevazute in Master Plan sunt grupate pe urmatoarele directii: reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii de transport suprateran, a managementul traficului (dezvoltarea sistemului de parcare, semnalizari trafic si sisteme inteligente de transport), reabilitarea infrastructurii de transport subteran si a materialului rulant (metrou: constructia liniei M4, constructia liniei M5, constructia liniei MR4 reabilitarea materialului rulant, alte proiecte: introducerea unui nou sistem de taxare la transportul public de suprafata, compatibil cu cel de la metrou, imbunatatirea ambientului stradal, dezvoltarea terminalelor pentru transportul de marfuri).