Masina folosita de primarul din orasul Balan a fost incendiata

Masina folosita de primarul orasului Balan (judetul Harghita) a fost incendiata cu un cocktail Molotov aruncat de persoane ramase inca neidentificate, focul fiind stins de politisti si cetatenii aflati intr-un local.
Politia Balan a fost sesizata, in seara de 16 decembrie, de un localnic ca masina primarului Mihai Meres a fost incendiata. Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, inspectorul principal Daniela Crisan, a declarat ca autorul a aruncat sub autoturismul BMW 524, parcat pe o strada din localitate, o sticla incendiara. Masina a luat foc, dar flacarile au fost observate imediat de mai multe persoane aflate intr-un local din apropiere.

Focul a fost stins de cetateni si politisti, inainte ca masina sa fie distrusa. Autoturismul este in proprietatea unei societati comerciale din Balan, administrate de sotia primarului, dar localnicii spun ca era condus frecvent de edilul localitatii.

Primarul Mihai Meres a declarat ca deocamdata nu suspecteaza pe nimeni si se abtine sa comenteze acest caz pana cand autorul sau autorii vor fi prinsi. El considera ca actul a fost unul premeditat, in conditiile in care la fata locului au fost descoperite urme si resturile unei sticle incendiare de tip cocktail Molotov.