Marian Vanghelie a recuperat banii de la jumatate dintre consilierii locali care au efectuat o deplasarea in SUA

Sase consilieri locali au restituit, la bugetul Primariei sectorului 5, cate 144 de milioane de lei vechi reprezentand sumele cheltuite din bani publici intr-o deplasare in Statele Unite ale Americii.
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a anuntat ca toti cei sase consilieri PSD care au efectuat deplasarea in orasele Miami si Orlando, la mijlocul lunii februarie, au achitat costurile deplasarii. Primarul a prezentat chitantele care sa dovedeasca acest lucru.
Marian Vanghelie a spus ca asteapta acelasi gest si din partea consilierilor PNL, mai ales din parte liderilor care efectueaza deplasari pe bani publici. Vanghelie s-a referit la viceprimarul Marcel Bera, a carui suspendare o va cere Consiliului Local daca nu va achita costurile deplasarii. Primarul sectorului 5 a mai declarat ca nu poate controla consilierii PNL si PD, insa le-a solicitat primarului general Adriean Videanu si presedintelui PNL Bucuresti, viceprimarul Ludovic Orban, sa achite deplasarile subalternilor lor, in caz ca acestia nu-si permit.

Pe de alta parte, Vanghelie s-a plans ca in doi ani, consilierii PNL nu au votat nici un proiect in Consiliul Local. “Ei credeau ca banii curg pe tobogane si vin sa-i ia cu sacosa si pleaca acasa! Zic ei ca daca voteaza contra o sa-mi puna mie piedici. Voteaza contra cetateanului, va spun eu”, a afirmat primarul.

Edilul a dezvaluit ca va continua cu metoda recuperarii banilor pe deplasari si cu membrii PSD de la celelalte sectoare. El a mai spus ca va propune schimbarea Legii 215 a administratiei publice locale, in sensul introducerii unor prevederi mult mai stricte privind deplasarile in strainatate. Vanghelie a recunoscut ca daca nu ar fi aparut in presa scandalul privind deplasarile in strainatate, nu ar fi pornit aceasta campanie de recuperare a banilor.

La mijlocul lunii februarie, consilierii de la Primaria sectorului 5 au efectuat o vizita in care s-au intalnit cu primarul orasului Miami, in care au cheltuit suma de 50.000 de dolari din bugetul local al sectorului 5. Primarul sectorului 5 le-a acordat acestora termen de o saptamana pentru a returna banii, in caz contrar, spunand ca le va retrage sprijinul politic, indiferent de culoarea politica si chiar le va cere demisia.