Mare parte din excedentul de 230 de milioane de lei al CJ Timiş va merge spre investiţii

Administraţia judeţeană Timiş a înregistrat un excedent de peste 230 de milioane de lei, ca urmare a execuţiei bugetului pe anul 2018, cea mai mare parte a sumei urmând să fie canalizat spre investiţiile din acest an, după aprobarea bugetului naţional de stat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a explicat în şedinţa extraordinară de miercuri că excedentul de bani provine din investiţiile derulate în anul 2018 dar nefinalizate, pe lista de investiţii din proiectele depuse pe fondurile europene.

“Mă refer la proiectele retrospective, unde am depus trei pentru drumuri şi am câştigat 15 milioane de lei. Am mai depus pe asistenţii maternali împreună cu Autoritatea Naţională de Protecţia Copilului şi am câştigat aproximativ 20 de milioane de lei şi din ceea ce a rămas din anul 2017 şi 2018, dar şi din surplusul de încasări faţă de estimarea la început de an 2018”, a detaliat Călin Dobra.

Consilierii judeţeni au aprobat prin votul de miercuri şi un proiect de hotărâre cu privire la utilizarea acestui excedent în 2019, pe lângă investiţii urmând să fie alocate fonduri pentru Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar sumele vor putea fi cunoscute exact abia după aprobarea bugetului de stat.

Lista de investiţii provizorii pe anul 2019, aprobată de consilierii judeţeni, cuprinde investiţiile demarate în anul 2018 şi care sunt în diferite faze sau pentru care a pornit procedura de licitaţie şi vor ajunge la semnarea contractului de execuţie sau unde a fost consemnat deja contractul de execuţie şi trebuie efectuate plăţi.

“Am luat decizia de a aproba această listă provizorie tocmai pentru a avea posibilitatea să facem plăţi către firmele care au executat lucrările. Avem situaţii şi la aparatul propriu, şi la spitalul judeţean, la deponeul de la Ghizela cu îmbunătăţirea sistemului, pentru a rezolva parte din probleme la deponeu”, a afirmat Călin Dobra. AGERPRES