Marca “Vâlcea – cel mai frumos judeţ din România” a fost înregistrată la OSIM

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a demarat procedurile pentru înregistrarea la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a mărcii “Judeţul Vâlcea – cel mai frumos judeţ din România”, cu ajutorul căreia se doreşte promovarea produselor şi serviciilor specifice acestei zone.

Potrivit reprezentanţilor CJ, această marcă a fost solicitată pentru 10 clase de produse şi servicii, de la manifestări culturale, afaceri, educaţie şi servicii ştiinţifice şi medicale, până la agricultură, transport şi publicitate.

“Prin cererea nr. 05801/06.09.2018, Consiliul Judeţean Vâlcea a solicitat OSIM înregistrarea mărcii Ť Judeţul Vâlcea – cel mai frumos judeţ din România ť pentru următoarele produse şi servicii din clasele: 35 – publicitate, managementul afacerilor, administrarea afacerilor, lucrări de birouri; 36 – asigurări de clădiri, afaceri financiare, afaceri monetare, servicii de instalaţii; 37 – construcţii de clădiri, reparaţii, servicii de instalaţii; 38 – telecomunicaţii; 39 – transport, ambalarea şi depozitarea bunurilor, organizarea de călătorii; 40 – tratarea materialelor; 41 – educaţie, furnizarea de instruire, divertisment, activităţi sportive şi culturale; 42 – servicii ştiinţifice şi tehnologice, precum şi de cercetare şi proiectare în legătură cu acestea; 44 – servicii medicale, servicii de îngrijire sanitară şi de înfrumuseţare, servicii de agricultură, horticultură şi silvicultură; 46 – servicii juridice, servicii de securitate pentru protecţia fizică a bunurilor materiale şi a persoanelor”, se arată într-o informare transmisă de către administratorul public al judeţului, Adrian Mihăilă.

Acesta a precizat că marca a fost publicată în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială pe 13 septembrie, în momentul de faţă solicitarea oficialilor vâlceni fiind în faza de examinare de fond la OSIM, termenul pentru finalizarea acesteia expirând pe 13 martie 2019.

Autorităţile vâlcene folosesc de ceva vreme această sintagmă pentru promovarea judeţului, ultima dată fiind la Târgul de Turism al României, desfăşurat luna trecută de la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti.

În judeţul Vâlcea se află trei dintre cele mai importante staţiuni balneare din ţară – Călimăneşti, Băile Govora şi Băile Olăneşti, dar şi unele dintre cele mai vechi şi vizitate mănăstiri româneşti, între care Mânăstirea Horezu (aflată în patrimoniul UNESCO), Mânăstirea Cozia, Mânăstirea Frăsinei (singurul lăcaş de cult ortodox din ţară unde accesul femeilor este interzis) sau Mânăstirea Govora (locul unde s-a tipărit prima culegere de legi în limba română – pravila de la Govora). De asemenea, judeţul este cunoscut în toată lumea pentru ceramica de Horezu, meşteşugul olarilor din această zonă fiind inclus în patrimoniul imaterial al lumii în 2012. AGERPRES