Mai multe primării vasluiene au fost amendate de Garda de Mediu

Comisarii de la Garda de Mediu Vaslui au verificat în ultima lună 50 de primării din judeţ, în urma controalelor fiind aplicate şapte sancţiuni contravenţionale pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor. Şase dintre primăriile amendate sunt din mediul rural, iar cea de-a şaptea este primăria municipiului Bârlad.

”Primăria Bârlad a fost amendată cu suma de 3.000 de lei, pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor la marginea oraşului. Este singura situaţie negativă din centrele urbane. La Vaslui, Huşi şi Negreşti lucrurile stau mai bine”, a declarat, luni, Adrian Jecu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Vaslui.

Potrivit acestuia, în mediul rural, lucrurile stau mult mai rău în ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor. ”Colectarea selectivă a gunoaielor nu a fost implementată în multe comune. Cele mai multe nereguli găsite au fost în comunele Tutova şi Olteneşti. Primarii motivează că nu au fonduri, însă dacă eşti gospodar poţi să arunci gunoiul de grajd pe terenurile agricole, fără să îl amesteci cu alte deşeuri”, a mai declarat Adrian Jecu. Cele şase primării din mediul rural au primit amenzi în valoare de aproximativ 20.000 de lei. AGERPRES