Lucrările de plombare a gropilor din municipiul Brăila sunt blocate de contestarea licitaţiilor, susţine primarul Marian Dragomir

dragomir_marian.jpgPrimarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a declarat că există unele societăţi “contestatare de meserie”, care blochează lucrările de plombare a gropilor din oraş prin contestarea rezultatului licitaţiilor, invocând motive dintre cele mai bizare, între care şi faptul că în caietul de sarcini nu este trecută adresa şi suprafaţa fiecărei gropi.

“În motivele contestării licitaţiilor ei invocă faptul că nu le spunem cantităţile, nu le spunem adresa fiecărei gropi din municipiul Brăila, nu spunem suprafaţa fiecărei gropi şi alte lucruri din aceeaşi categorie”, a declarat Dragomir.

Edilul a precizat că şi în prezent licitaţia pentru plombarea gropilor din municipiul Brăila este blocată de o firmă din Galaţi, care a contestat procedura şi a solicitat suspendarea licitaţiei. “Avem o societate care a contestat procedura şi a solicitat şi suspendarea licitaţiei, lucru care ne-ar fi putut aduce grave prejudicii privind începerea lucrărilor. Cel mai mare câştig este legat de faptul că, ieri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dispus respingerea ca nefondată a cererii de suspendare a procedurii de atribuire. (…) Acest lucru înseamnă că am câştigat o primă bătălie împotriva celor care ne contestă şi ne amână prin aceste tertipuri licitaţia pentru asfaltare”, a spus Dragomir.

Potrivit lui Marian Dragomir, în aceste condiţii, lucrările pentru asfaltarea şi plombarea gropilor din municipiul Brăila ar putea începe la jumătatea lunii noiembrie, dacă şi vremea va permite acest lucru. AGERPRES