Lucrările de modernizare din municipiului Vaslui sunt întârziate din cauza lipsei forţei de muncă

paval_vasile.jpgPrimarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a atras atenţia că multe lucrări efectuate de primărie sunt tergiversate din cauza lipsei forţei de muncă din domeniul construcţiilor, dar şi din cauză că pentru locurile de muncitori necalificaţi nu există doritori. Edilul spune că nu este normal ca într-un oraş în care şomajul este foarte mare oamenii să refuze cu atâta uşurinţă un loc de muncă.

“Este ştiut faptul că avem cea mai mare rată a şomajului din întreaga ţară. Sunt o mulţime de cetăţeni care se plâng că nu au un loc de muncă, dar în acelaşi timp multe dintre lucrările pe care le efectuăm în oraş sunt întârziate din cauză că nu se găseşte forţă de muncă, fie ea calificată sau necalificată. În aceste condiţii, treaba nu are cum să meargă bine”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Edilul a mai spus că plăţile către firma care efectuează lucrările de modernizare a străzilor din Vaslui sunt la zi. “Nici nu apucă să se usuce cerneala pe facturi, că noi le şi plătim. Sub nici o formă nu se poate vorbi de lucrări întârziate din cauză că nu sunt viraţi banii către firmele de construcţii la timp. De altfel, cu toţi colaboratorii lucrăm la fel. Nu acumulăm datorii, pentru că apoi ne este greu să ţinem în frâu plăţile. Noi ne-am propus să fim un partener serios şi să efectuăm la timp plăţile către firmele cu care colaborăm. Iată, însă, că probleme pot apărea din alte părţi şi lucrările să fie întârziate din alte cauze decât cele legate de lipsa banilor”, a mai spus Vasile Pavăl. Primarul a făcut un apel la cetăţenii care sunt în căutarea unei slujbe să se îndrepte către firmele de construcţii.

Constructorii din judeţ s-au plâns de faptul că nu găsesc meseriaşi sau personal necalificat. În timp ce şcolile nu mai pregătesc zidari, fierar-betonişti, faianţari sau mozaicari, pe piaţa de muncă astfel de profesii sunt foarte solicitate. Mulţi dintre specialiştii buni au preferat să plece în străinătate, unde sunt plătiţi foarte bine. AGERPRES