Lucrările de construcţie a unui Aqua Park, la Băile Herculane, vor începe în 2012

Primăria oraşului Băile Herculane a promovat un proiect de construcţie pe Platoul Coronini a unui Aqua Park, licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor desfăşurându-se în urmă cu o zi, a declarat miercuri viceprimarul Ionuţ Lalescu.

”În urmă cu o zi a avut loc licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor care, conform documentaţiilor de finanţare, vor începe în 2012”, a spus Lalescu. Potrivit sursei citate, valoarea investiţiilor care se vor realiza aici se ridică la circa 8 milioane de euro, sumă asigurată din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

”Pe o suprafaţă de 7.000 metri pătraţi vom amenaja un centru SPA, unde la dispoziţia turiştilor vor fi puse bazine cu apă termală şi sulf, interioare şi exterioare, băi turceşti şi multe spaţii de distracţie şi cazare, saune uscate şi umede”, a precizat Lalescu.

În opinia acestuia, Aqua Park va deveni o destinaţie turistică pentru zecile de mii de turişti din ţară şi străinătate care, în urmă cu peste 20 de ani, veneau la Băile Herculane pentru tratamente şi pentru a-şi petrece concediile de odihnă. AGERPRES