Lucrări de modernizare a centrului civic al municipiului Orşova în valoare de peste 4 milioane lei

Primăria municipiului Orşova a început implementarea proiectului “Reabilitare, modernizarea şi punerea în valoare a centrului civic”, în valoare de 4,1 milioane lei, sumă obţinută de administraţia locală de la Guvern prin Programul de finanţare nerambursabilă de la stat.

“Suma alocată va fi utilizată în refacerea arhitecturii stradale din zona centrului localităţii. Vor fi refăcute trotuarele cu pavele din granit şi piatră, spaţiile verzi şi reţeaua de iluminat public. De asemenea, vom amenaja un amfiteatru de vară, vom amplasa fântâni arteziene şi ţâşnitori şi vom refac”, a precizat primarul Ion Manea.

Edilul municipiului Orşova a arătat că investiţiile ce vor fi finalizate până la sfârşitul anului sunt în măsură să atragă tot mai mulţi turişti la pensiunile de pe faleza Golfului Cerna, Grasca şi Clisura Dunării.
“Sunt în zona noastră mai multe monumente istorice atractive – Mănăstirea Sf. Ana, ctitorită de celebru gazetar Pamfil Şeicaru, Catedrala catolică, nu departe Tabula Traiana, chipul lui Decebal şi staţiunea balneară Băile Herculane”, a mai adăugat Manea. AGERPRES