Liberalii vâlceni vor ca judeţul să facă parte din regiunea Centru-Vest, alături de Sibiu, Alba, Hunedoara

Deputatul vâlcean Cristian Buican, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, a început demersurile pentru ca proiectul de regionalizare să includă judeţul Vâlcea într-o regiune alături de Sibiu, Alba, Hunedoara, având, spune el, susţinerea primarului municipiului Sibiu, Klaus Iohannis.

“După ce am lansat în dezbatere publică această propunere de regionalizare, am iniţiat o serie de discuţii cu reprezentanţii administraţiilor publice locale din aceste judeţe, precum şi cu parlamentarii unităţilor administrative în cauză. Pe rând, pentru această opţiune şi-au exprimat acordul de principiu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, domnul Mircea Moloţ, edilul Sibiului, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, dar şi preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan şi preşedintele liberalilor din Alba, senatorul Teodor Atanasiu. În cadrul discuţiilor purtate s-a ajuns la concluzia că formarea unei regiuni care să înglobeze judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea şi Gorj reprezintă una din cele mai viabile şi bune propuneri de regionalizare pentru toate aceste judeţe şi deschide calea promovării unor proiecte comune de dezvoltare a comunităţilor componente”, a declarat, miercuri, Buican.

El a adăugat faptul că în ultima şedinţă a Comisiei de Dialog Social în care s-a discutat despre problemele de la Uzinele de Sodă Govora, mai mulţi lideri de sindicate şi de patronate prezenţi au ridicat problema regionalizării şi şi-au exprimat acordul asupra propunerii ca Vâlcea să fie într-o regiune cu Sibiu, Alba şi Hunedoara. “Iată că propunerea mea de regionalizare începe să capete din ce în ce mai mulţi susţinători, ceea ce denotă că este viabilă şi pleacă de la nevoile de dezvoltare ale acestor judeţe, ale proiectelor comune ce se pot implementa şi de la activităţile economice şi sociale comune. Orice vâlcean care vrea binele judeţului trebuie să recunoască că formarea unei regiuni formată din judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea şi Gorj este benefică dezvoltării judeţului nostru, proiectele şi programele ce vor fi implementate în această regiune fiind de natură să îmbunătăţească atât infrastructura judeţului nostru, cât şi viaţa cetăţenilor”, a subliniat parlamentarul vâlcean.

Cristian Buican a mai spus că în cel mai scurt timp va transmite tuturor factorilor implicaţi, parlamentari, administraţii publice locale şi judeţene, patronate, sindicate un proiect în acest sens, care să fie îmbunătăţit, pentru a avea o poziţie comună de susţinere a acestei propuneri. În propunerea iniţială, judeţul Vâlcea ar fi urmat să facă parte din regiunea Sud-Vest alături de Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi cu capitala regională la Craiova. AGERPRES