La Spitalul Municipal Oneşti a fost inaugurat centrul de tomografie

Dupa înfiinţarea secţiei de hemodializă de la Oneşti, a fost finalizat cu succes şi cel de-al doilea mare parteneriat public-privat din oraş, centrul de tomografie, care a început să funcţioneze la spitalul municipal.

Ca şi în cazul compartimentului de hemodializă, proiectul pentru tomograf a fost iniţiat de primarul Emil Lemnaru şi aprobat de consilierii locali, spaţiul a fost amenajat cu bani de la bugetul local, iar aparatura şi personalul au fost asigurate de o firmă privată, Supermeditest Bacău.

După cum se menţionează în ziarul “Obervator de Bacău”, un alt factor implicat în proiect, Spitalul Oneşti, care găzduieşte centrul de tomografie, are o colaborare strânsă cu firma Supermeditest, sens în care a fost încheiat un contract de prestări de servicii, prin care pacienţii care ajung la urgenţe şi cei care sunt internaţi în spital beneficiază de investigaţii medicale computerizate, cu ajutorul tomografului.

Centrul de la Oneşti este condus de doctorul Claudiu Avasiloaiei, medic specialist în radiologie şi imagistică medicală, iar tomograful este utilizat în special pentru investigaţii în zona craniului, toracelui, abdomenului şi a pelvisului. Personalul este alcătuit din 10 angajaţi, dintre care doi sunt medici, iar ceilalţi sunt asistenţi medicali, operatori de computer şi asistenţi-manageri. Spaţiul a fost amenajat de municipalitatea oneşteană, motiv pentru care directorul general de la Supermeditest, Victor Todosi, a ţinut sa-i multumească primarului Emil Lemnaru, dar şi directorului de la Spitalul Oneşti, doctorul Mihail Andronic, pentru modul în care cei doi s-au implicat în derularea proiectului, de pe urma căruia vor beneficia toţi oneştenii care au nevoie de investigaţii computerizate.