La Medgidia va fi infiintat un parc industrial

Crearea unui mediu de afaceri si de inovare atractiv si moral reprezinta una dintre directiile de dezvoltare ale strategiei municipiului Medgidia. Infiintarea Parcului industrial reprezinta alternativa favorabila pentru atragerea investitiilor si renasterea activitatii economice in zona Medgidia.
Parcul industrial reprezinta o zona delimitata in care se desfasoara activitati economice, de cercetare stiintifica, de productie industriala si servicii, de valorificare a cercetarii stiintifice si/sau de dezvoltare tehnologica in vederea valorificarii potentialului uman si material al zonei. Obiectivele urmarite de administratia locala sunt cresterea numarului locurilor de munca, sporirea volumului investitiilor straine directe, crearea si dezvoltarea unor industrii de inalta tehnologie, dezvoltarea activitatilor care sa determine angajarea personalului inalt calificat.

Locatia parcului Industrial Medgidia se afla in vecinatatea satului Valea dacilor pe un teren in suprafata de 600 ha si apartinand extravilanului municipiului Medgidia. Destinatia terenului este de pasune, 232,50 ha apartine domeniului privat al municipiului, in administrarea Consiliului local si 367,50 ha este proprietate privata agricola.

Caracteristicile geografice favorabile arata oportunitatea infiintarii Parcului industrial. Distanta pana la Bucuresti este 190 km iar pana la Constanta de 35 km, aeroportul Mihail Kogalniceanu se afla la numai 35 km, 1 km fata de autostrada proiectata A2, 5 km fata de portul fluvial, acces la D.J. 222, acces la calea ferata Medgidia