La Galaţi, utilajele de deszăpezire vor fi monitorizate prin GPS

Utilajele de deszăpezire care vor acţiona în această iarnă în municipiul Galaţi vor fi monitorizate prin GPS, pentru o mai bună organizare şi intervenţie în teren, a anunţat viceprimarul Sorin Enache. Acesta a mai spus că oraşul a fost împărţit în şase zone pentru o mai bună intervenţie a utilajelor de deszăpezire, iar operatorii au fost desemnaţi în urma unei licitaţii organizate de Serviciul Public Ecosal. Contractele de deszăpezire pentru cele şase zone au o valoare totală de aproximativ 6 milioane lei, iar la acţiuni vor interveni 48 de încărcătoare frontale, 70 de buldoexcavatoare, cinci autogredere şi şase bobcat.

Pentru anul acesta am îmbunătăţit sistemul de deszăpezire. Pe lângă constituirea celor şase zone care au fost licitate separat, astfel încât să avem o continuitate şi o predictibilitate a acestei operaţiuni, am introdus şi un sistem de monitorizare GPS, astfel încât nu vom mai vedea utilajele staţionând sau împingându-se unele pe altele, cum am găsit şi anul trecut. Cred că anul acesta va fi mult mai bine organizată activitatea, iar rezultatele le vor simţi toţi cetăţenii“, a declarat Enache.

El a precizat că autorităţile au suficient material antiderapant pentru întreţinerea infrastructurii oraşului în sezonul rece. AGERPRES