La Brăila va fi realizat un centru de agrement pe Faleza Dunării

Un centru de agrement finanţat cu fonduri europene în valoare de peste 1,2 milioane lei va fi realizat pe Faleza Dunării din Brăila şi va cuprinde o corabie de mari dimensiuni, spaţii de joacă cu tematică maritimă, aparate pentru fitness, tobogane, balansoare şi multe alte puncte de agrement pentru toate vârstele, a declarat primarul municipiului, Marian Dragomir.
Centrul de agrement va fi realizat prin Programul Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime, Măsura 3.1. Implementarea strategiilor de dezvoltare locală şi are o valoarea totală de 1.263.955 lei cu TVA, din care finanţarea europeană reprezintă 83%, restul fiind contribuţia din bugetul local al Primăriei Brăila.
Potrivit lui Marian Dragomir, parcul va avea o capacitate de 300 de locuri şi va fi dotat cu o corabie de mari dimensiuni, pe mai multe etaje, pentru copii, două corăbii cu un singur etaj, spaţii de joacă cu tematică maritimă, dotate cu cauciuc de tip tartan, aparate pentru fitness, echipamente de joacă, tobogane, tuburi, sări, plase, mese de tenis, şah şi table şi bănci pentru odihnă.
Implementarea proiectului a fost planificată să se desfăşoare pe parcursul a un an, începând cu această lună, când a fost semnat contractul de finanţare, Consiliul Local Municipal Brăila angajându-se să suporte cheltuielile de mentenanţă şi gestionare a investiţiei pe o perioadă de cel puţin cinci ani, de la data la care centrul va fi dat în exploatare. AGERPRES