Klaus Iohannis: “Întreaga construcţie de impozite şi taxe locale în România este greşită”

iohannis_klaus1.jpgPrimarul Sibiului, Klaus Johannis, a cerut Guvernului Ponta să respecte autonomia locală în privinţa stabilirii nivelului taxelor şi impozitelor.

“Mi se pare aberant că trebuie să asteptăm să dea Guvernul o horărâre care priveşte impozitul pe trei ani. Ar trebui să se lucreze, evident, pe o bază anuală şi să se stabilească în funcţie de inflaţia aşteptată pentru anul fiscal pentru care se face impozitarea, nu pentru anul fiscal pentru care nu se face impozitarea. După părerea mea ar fi excelent să se ţină cont de autonomia locală şi în acest domeniu şi vorbesc de o autonomie locală reală”.
“După părerea mea întreaga construcţie de impozite şi taxe locale în România este greşită. Se trece cu nonşalanţă peste autonomia locală şi cred că nu ar fi rău să sugerăm celor care au puterea să decidă, să se facă câteva schimbări care ţin de schimbarea principiului. Este după părerea mea fundamental greşit ca Guvernul să stabiliească nivelul impozitelor şi taxelor locale pe toate palierele. Evident că este, probabil, bine să existe o marjă în care se poate lucra una reală, nu una artificială cum este acum Codul Fiscal”, a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Criticile lui Johannis la adresa Guvernului vin după ce, săptămâna trecută, edilul declarase că nu agreează ideea unei impozitări progresive.