Judetul Tulcea va avea un nou subprefect saptamana aceasta

Judetul Tulcea va avea cel mai probabil aceasta un nou subprefect in persoana fostului reprezentant in teritoriu al Guvernului din perioada 2001-2004, Ion Vargau.

“Unul din noii subprefecti, si este vorba de domnul Ion Vargau, va fi numit cu siguranta. Pentru cea de-a doua propunere a PSD pentru functia de subprefect al judetului asteptam propunerile membrilor Biroului Permanent Judetean”, a declarat pe 13 martie presedintele interimar al organizatiei judetene a PSD, Vladimir Manastireanu.

El a mai spus ca Ion Vargau a acceptat oferta PSD si ca urmeaza sa demisioneze din partid. “Domnul Vargau este, din punctul nostru de vedere, calificat sa ocupe functia de subprefect al judetului, avand in vedere faptul ca a fost prefect al judetului, senator PSD si, mai mult decat atat, este functionar public”, a mentionat presedintele interimar al PSD, Vladimir Manastireanu.

In ceea ce priveste propunerile facute deja de PSD pentru stabilirea persoanelor care vor ocupa functiile de conducere ale serviciilor deconcentrate din teritoriu, Manastireanu si-a exprimat speranta ca acestea se vor definitiva in maximum doua saptamani. In plus, la finele acestei saptamani, se va incheia si evaluarea tuturor organizatiilor locale ale PSD.

Ion Vargau, in varsta de 52 de ani, este membru al PSD din 2000, in perioada 2001-2004 a fost prefect al judetului Tulcea, iar in urmatorii patru ani senator PSD. El a fost inlocuit in functia de presedinte al organizatiei municipale Tulcea a PSD in urma cu aproape doua luni, functia revenindu-i consilierului local Valcu Stoian.