Judeţul Hunedoara se situează pe primul loc în Regiunea Vest privind absorbţia fondurilor europene

molot_mircea.jpgJudeţul Hunedoara se află pe primul loc în Regiunea Vest şi pe locul al treilea, în ţară, în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene nerambursabile, pe diferitele axe de finanţare fiind depuse proiecte în valoare de 239,91 milioane euro, din care au fost contractate 118,17 milioane euro.

”Sunt un preşedinte de Consiliu Judeţean fericit, dar cu un efort mai mare şi o aplecare mai serioasă spre acest domeniu cred că am fi putut obţine mai multe fonduri europene. Mă bucur că echipa de specialişti pe care o avem nu a plecat spre alte oferte private, unde ar fi avut salariul de patru-cinci ori mai mare decât la CJ Hunedoara, şi a reuşit să atragă aceste fonduri europene”, a declarat marţi preşedintele instituţiei administrative, Mircea Moloţ.

Potrivit datelor oficiale, cele mai multe fonduri contractate de CJ Hunedoara au avut ca obiect dezvoltarea infrastructurii de transport, din cele 118,17 milioane euro contractate, 48 de milioane de euro fiind investite în reabilitarea drumurilor judeţene. Judeţul Hunedoara se află pe primul loc şi la capitolul Axa 1 Dezvoltarea urbană, cu proiecte depuse în valoare de 42,7 milioane euro şi finanţări contractate în sumă de 28,82 milioane euro. În domeniul dezvoltării turismului au fost depuse proiecte în valoare de 20,72 milioane euro şi au fost contractate 14,54 milioane euro, sume care plasează judeţul Hunedoara pe locul al doilea în Regiunea Vest pe Axa 5 de finanţare-Turism.

Printre ultimele proiecte cu finanţare europeană, ce au fost câştigate de autorităţile locale în colaborare cu CJ Hunedoara, se numără ecologizarea fostului sit industrial de la Călan (88,8 milioane lei) şi crearea unui Parc de afaceri în oraşul Simeria (22,9 milioane lei). Preşedintele CJ Hunedoara a îndeplinit, până săptămâna trecută, funcţia de preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest. Postul este ocupat, prin rotaţie anuală, de către fiecare preşedinte de CJ din cadrul Regiunii Vest (Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin), în prezent în funcţie fiind desemnat Nicolae Ioţcu, de la Arad. AGERPRES