Investiţii de peste 40 de milioane de lei, în grija comunităţilor din Deltă

delta dunarii.jpgConsilierii judeţeni tulceni au aprobat vineri, în timpul şedinţei în plen, trecerea din domeniul public al judeţului în administrarea consiliilor locale ale comunei Sfântu Gheorghe şi oraşului Sulina a unor investiţii în valoare totală de peste 40 de milioane de lei.

Una dintre cele două investiţii, plaja din oraşul Sulina, a cărei reamenajare a costat circa 8,7 milioane de lei, a fost timp de aproape jumătate de an în administrarea unei regii subordonate Consiliului Judeţean Tulcea, aceasta, conform hotărârii aprobată vineri urmând să treacă în administrarea comunităţii locale.

“Având în vedere faptul că terenul pe care s-a realizat investiţia, aparţine oraşului Sulina, iar de acest obiectiv urmează să beneficieze cetăţenii şi turiştii din oraşul Sulina, pentru administrarea în condiţii optime a acestui obiectiv, se impune transmiterea din domeniul public al judeţului Tulcea în domeniul public al oraşului Sulina şi în administrarea Consiliului Local al oraşului Sulina a acestui obiectiv de investiţii”, se arată în hotărârea aprobată vineri de CJ.

De altfel, încă de dinaintea realizării lucrărilor de amenajare a plajei din oraşul Sulina, primarul Aurel Dimitriu a solicitat trecerea obiectivului în administrarea comunităţii. De asemenea, mini-portul din comuna Sfântu Gheorghe, investiţie inaugurată în anul 2011, a trecut din domeniul public al judeţului în domeniul public al comunei şi în administrarea Consiliului local al comunei. “Deocamdată nu am făcut nicio evaluare privind beneficiile financiare ale trecerii acestei investiţii în administrarea comunităţii. Am estimat doar că anual va fi nevoie de lucrări de întreţinere a mini-portului în sumă de maximum 300.000 de lei. Că este mult sau puţin, nu mai contează. Important este să ne asumăm această investiţie”, a declarat primarul comunei Sfântu Gheorghe, Valentin Sidorencu.

Lucrările de realizare a mini-portului din Sfântu Gheorghe au costat 33 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar co-finanţarea de către CJ. Ambele proiecte de hotărâre au fost votate de 28 din cei 29 de consilieri judeţeni, un reprezentant al PNL abţinându-se de la vot. AGERPRES