Întâlnire a Consiliului Concurenţei cu reprezentanţi ai administraţiei locale din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est

O delegaţie a Consiliului Concurenţei a ajuns pe 12 octombrie la Galaţi, unde timp de două zile va avea întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi mediului de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, din care fac parte judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Tulcea şi Constanţa.

Potrivit preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, astfel de întâlniri regionale se derulează de la începutul anului, fiind deja realizate în patru regiuni de dezvoltare şi vizează o mai bună informare privind regulile concurenţei pentru partenerii de pe piaţă, atât administraţii publice locale cât şi companii.

Este o campanie de informare pe care o derulăm de patru ani, dar anul acesta o facem şi în contextul în care s-au împlinit 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Încercăm să trecem prin toate regiunile de dezvoltare. Am avut patru întâlniri similare în ţară, azi suntem la Galaţi, mai facem două până la finele anului. Venim în întâmpinarea administraţiei locale şi mediului de afaceri explicând regulile concurenţei având în vedere că sancţiunile în domeniul concurenţei sunt foarte mari. E un pericol ca firmele să fie amendate sever pentru lucruri pe care le fac poate fără să le conştientizeze, le fac poate fără intenţie. Sigur, necunoaşterea legii nu e o scuză, dar e important ca administraţia centrală să explice regulile şi să ajute companiile să respecte regulile mediului concurenţial, ceea ce e în beneficiul consumatorilor“, a spus Chiriţoiu.

Pe parcursul celor două zile vor avea loc o serie de întâlniri atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii mediului de afaceri şi ai celui universitar. De asemenea, va avea loc un seminar în cadrul căruia reprezentanţii Consiliului Concurenţei vor prezenta aspecte concrete ale politicii concurenţei şi condiţiile în care pot fi accesate ajutoarele de stat/fondurile europene. AGERPRES