Începe anveloparea cu fonduri nerambursabile europene a şase blocuri din Slatina

slatina_oras.jpgLucrările de reabilitare termică a şase blocuri din municipiul Slatina, pentru care a fost aprobată finanţare nerambursabilă din fonduri europene, vor începe săptămâna viitoare, potrivit viceprimarului municipiului Slatina, Mihaela Stana. Execuţia lucrărilor în cauză a fost întârziată cu aproape şase luni deoarece în blocurile ce urmau a fi anvelopate erau apartamente cu balcoane ori acoperişuri construite fără autorizaţie.

“Iniţial au fost 208 apartamente cu balcoane ori acoperişuri construite fără autorizaţie în cele peste 100 de blocuri pentru care au fost depuse cereri de finanţare nerambursabilă în vederea reabilitării termice. Proprietarii apartamentelor ce aveau construcţii neautorizate au înţeles că nu poate începe anveloparea şi au început demersurile în vederea autorizării. În şase blocuri, cele cuprinse în prima cerere de finanţare depusă şi aprobată, nu mai sunt construcţii neautorizate şi luni va fi dat ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de finalizare a lucrărilor este de trei luni”, a explicat Mihaela Stana.

Valoarea lucrărilor de reabilitare termică a celor şase blocuri este de peste două milioane lei.
Primăria Slatina a depus 10 cereri de finanţare din fonduri europene nerambursabile a lucrărilor de reabilitare termică. În cele 10 cereri de finanţare sunt cuprinse 110 blocuri de locuinţe din municipiu. Pentru nouă din cele 10 cereri a fost semnat şi contractul de finanţare, iar la primele două cereri a fost stabilit şi executantul lucrărilor. AGERPRES