Începe a doua ediţie a Forumului Economic Transfrontalier

adomnitei_cristian2.jpgConsiliul Judeţean Iaşi şi Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (AESPN) organizează, în municipiul Bălţi, Republica Moldova, în perioada 25-26 iunie cea de-a doua ediţie a Forumului Economic Transfrontalier. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei a declarat că manifestarea va impulsiona dezvoltarea relaţiilor economice transfrontaliere la graniţa de est a Uniunii Europene.

“Prin acest proiect îmi doresc să repunem în valoare poziţia strategică a oraşului Iaşi la graniţa de est a Uniunii Europene. Această poziţie geografică ne conferă posibilitatea de a fi o poartă de acces în procesul de interacţiune economică dintre Est şi Vest. Prima ediţie, care a avut loc anul trecut la Iaşi, a adunat un număr de peste 400 de participanţi din mediul economic, administrativ şi politic. Ne aşteptăm ca această ediţie să fie cel puţin la fel de reuşită”, a declarat Adomniţei, care este şi preşedintele Euroregiunii Siret – Prut – Nistru.

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (ESPN) are în componenţă 25 raione şi municipiul Bălţi din cele 34 care compun Republica Moldova, exceptând regiunile cu statut special Găgăuzia şi Transnistria, şi consiliile judeţene din Iaşi, Vaslui şi Prahova. ESPN are deja 12 ani de existenţă, dar Asociaţia şi-a dobândit personalitatea juridică în anul 2005. Pe baza bunelor relaţii stabilite în Ucraina, în noiembrie 2012 ESPN a semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru, care include în lista membrilor regiunea Vinnitsa (Ucraina) şi 7 raioane de pe frontiera de Nord şi Nord-Est a Republicii Moldova. AGERPRES