Încasările din taxe şi impozite în Sectorul 1 au fost mai mari cu aproape 19% anul trecut faţă de 2012

primaria-sectorului-1.jpgÎncasările la bugetul local de la contribuabilii persoane fizice au crescut cu aproximativ 19% anul trecut faţă de 2012 în sectorul 1, primăria încasând peste 76 de milioane de lei.

“Încasările la bugetul local de la contribuabilii persoane fizice au crescut cu aproximativ 19% în anul 2013 faţă de 2012, un procent de 74% dintre aceştia plătindu-şi taxele şi impozitele datorate bugetului local în cursul anului trecut. Astfel, în 2013 Primăria Sectorului 1 a încasat de la contribuabilii persoane fizice 76.258.322,47 de lei faţă de 64.164.774,05 de lei în 2012″, se arată într-un comunicat al Primăriei acestei zone administrative.

Pentru contribuabilii persoane fizice care nu şi-au achitat anul trecut sumele datorate bugetului local reprezentând taxe, impozite şi amenzi contravenţionale, administraţia locală a sectorului 1 a instituit poprire asupra disponibilităţilor băneşti ale acestora. În prezent măsura popririi a fost luată pentru 19.222 de persoane fizice din sector.

Primăria sectorului 1 a pus la dispoziţia contribuabililor din această zonă administrativă o gamă variată de modalităţi moderne de plată a taxelor şi impozitelor: plata electronică prin internet banking, achitarea cu cardul şi începând de anul trecut plata online prin ghiseul.ro. Cozile la casieriile Direcţiei Generale de Taxe şi Impozite Locale (DGITL) sector 1 au scăzut semnificativ, iar administraţia locală adună aproximativ 10% din plăţile cu cardul la nivel naţional a taxelor şi impozitelor locale. Primăria Sectorului 1 a fost desemnată câştigătoarea competiţiei naţionale de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul. În această zonă administrativă s-a înregistrat cel mai mare număr de plăţi a taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, cu 37% mai multe în 2013 faţă aceeaşi perioadă a anului 2012.
Pentru creşterea numărului de plăţi cu cardul, vor fi deschise standuri speciale prin care cetăţenii sectorului să poată plăti taxele cu cardul în centrele comerciale în orice zi a săptămânii. AGERPRES