In Ploiesti vor fi construite 120 de apartamente, pentru chiriasii din casele retrocedate

Viceprimarul Gratiela Gavrilescu a declarat ca, la inceputul saptamanii a fost deschis deja santierul pentru realizarea acestor apartamente, terenul fiind predat oficial constructorului.
Amplasamentul se afla in zona de vest a orasului, iar proiectul include construirea a sase blocuri mansardate, fiecare cu cate 20 de apartamente. Investitia este realizata in parteneriat de Primaria Ploiesti, care asigura terenul, introducerea utilitatilor si a platit realizarea proiectului si studiile de fezabilitate, si Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. MDLPL va aloca, la randul sau, fondurile necesare construirii locuintelor, respectiv trei milioane de euro, plus TVA.

Potrivit proiectului, termenul de executie a blocurilor este de un, iar apartamentele vor avea camere cu parchet laminat, gresie si faianta, tamplarie termoizolanta si zugraveala cu vopsea lavabila. De asemenea, acoperisul blocurilor va avea sarpanta din lemn, cu invelitoare din tabla plastifiata. Pana in prezent, numarul familiilor evacuate din casele nationalizate este de 160, dar numarul lor creste in fiecare luna, a mai precizat viceprimarul Gratiela Gavrilescu.