În municipiul Râmnicu Vâlcea începe construcţia unui pod peste râul Olăneşti

semnare.jpgPe 9 februarie, în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea a avut loc ceremonia semnării contractului de lucrări pentru obiectivul de investiţii “Pod peste râul Olăneşti în prelungirea străzii Carol I, inclusiv legăturile cu Calea lui Traian şi strada Morilor”, în valoare de 6.834.811,29 lei cu TVA. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, începând de la data semnării contractului de lucrări între beneficiar, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, şi SC Concefa SA Sibiu.

Acest proiect este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritara 1 – “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 “Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul “Poli de dezvoltare urbană”.


Necesitatea acestei investiţii a fost determinată de întâlnirea în centrul oraşului a celor două fluxuri principale de transport rutier – cel de pe direcţia Nord-Sud (Sibiu – Drăgăşani) şi cel de pe DN 64 (Olăneşti) – respectiv în intersecţia Căii lui Traian cu strada Ştirbei Vodă. Traficul aglomerat combinat cu traficul greu spre Olăneşti au dus la scăderea gradului de confort al locuitorilor din zonă prin nivelul ridicat de noxe, zgomot etc. Nu în ultimul rând, eventualele lucrări de intervenţie sau întreţinere la podul de peste râul Olăneşti se desfăşoară cu o deosebită dificultate, iar rata de degradare prin oboseală a infrastructurii rutiere este una în creştere.