In judetul Neamt, primarii PNL migreaza catre PD-L

Patru primari, membri ai PNL, au fost numiti, la sfarsitul saptamanii trecute, coordonatori speciali ai filialelor locale ale Partidului Democrat-Liberal, a declarat prim-vicepresedintele PD-L Neamt, Vasile Pruteanu.

Cei patru primari sunt Vasile Olaru, in comuna Girov, Constantin Matasa, in comuna Grumazesti, Ioan Sarbu in comuna Tibucani si Petrica Prichici in comuna Ion Creanga.

”A fost o solicitare din partea lor sa vina alaturi de noi. Am aprobat ca acesti primari sa devina coordonatori speciali ai filialelor PD-L din comunele respective. Mai avem discutii si cu alti primari PNL”, a precizat Vasile Pruteanu.

Trei dintre primarii in cauza au confirmat noua calitate, in timp ce primarul comunei Ion Creanga a refuzat sa faca vreun comentariu. ”Am tot respectul pentru liberali dar asta a fost istoria. In viata trebuie sa fii cu cei tari”, a declarat primarul comunei Grumazesti, Constantin Matasa. ”Vin alaturi de echipa PD-L condusa de Gheorghe Stefan cu gandul de a face lucruri bune pentru comunitatea din Girov. Si inainte am fost colegi, dar conjunctura a fost de asa natura incat nu am putut pleca”, a declarat primarul de Girov, Vasile Olaru. ”Ma bucur ca voi fi in echipa PD-L, ca am fost numit coordonator-special. Este foarte bine sa fim in aceasta echipa pentru a ne ajuta reciproc”, a mentionat primarul de Tibucani, Ioan Sarbu.

Fostul presedinte al PNL Neamt, Serban Stratila a declarat ca plecarile primarilor sunt cauzate de presiunile exercitate de la nivelul Consiliului Judetean. ”Primarii gresesc acum. Cei care merg la PD-L nu merg cu sufletul ci din interes pentru anumite proiecte, dar in curand vor fi dezamagiti. Iar despre PD-L ce sa zic. Era mai bine sa aiba opozitia in afara partidului decat in interior. Nu este prima data cand o luam de la capat”, a declarat fostul presedinte al PNL Neamt, Serban Stratila, care coordoneaza filiala liberala.

Potrivit unor surse din PD-L Neamt, plecarea celor 4 primari nu va fi singulara. Alti 5 primari liberali urmeaza sa devina coordonatori speciali ai filialelor comunale ale PD-L. Un al zecelea primar liberal va pleca spre PSD. Dupa alegerile locale, PD-L Neamt a castigat 36 de primari, PSD Neamt a obtinut 35 de primari, PNL a luat 10 primarii, PRM o primarie.

Prim-vicepresedintele PD-L Neamt, Vasile Pruteanu sustine ca legea migratiei politice va fi modificata de Parlament, in sensul ca alesii locali vor putea pleca din partidul pe listele caruia a fost ales fara a-si pierde calitatea de primar sau consilier local. ”Noua formula a legii este in dezbatere la comisiile parlamentare. Oricum, nu mi se pare normal sa tii cu forta pe cineva in partid, doar de dragul de a-l tine”, a declarat Vasile Pruteanu.

Noua configuratie politica la nivel de primarii ar putea fi urmatoarea: PD-L – 45 primari, PSD – 36 primari, PRM – un primar si un independent.