In Capitala vot fi mai multe piste de biciclisti

pista_biciclete.jpgPrimaria municipiului Bucuresti a anuntat, miercuri, ca a initiat, prin Administratia Strazilor, un proiect destinat realizarii de piste de biciclisti pe arterele din Capitala.

Potrivit unui comunicat transmis presei, se are in vedere dotarea arterelor si intersectiilor cu amenajari, semnalizari verticale si marcaje moderne specifice biciclistilor, benzi preformate adezive, inscriptii, extinderea si reconfigurarea instalatiilor de semaforizare in intersectiile dotate deja cu instalatii moderne de semaforizare, astfel incat sa satisfaca cerintele pentru dirijarea biciclistilor, extinderea si dotarea intersectiilor semaforizate cu tehnologie veche si cu uzura avansata a echipamentelor cu sisteme de semaforizare moderne, care sa cuprinda si semnalizarea specifica biciclistilor.

Suprafata totala a proiectului este de 62.280 mp si reprezinta domeniu public, valoarea totala a investitiei fiind de peste 24 milioane de lei, inclusiv TVA. PMB precizeaza ca s-au elaborat devize pe obiect aferente fiecarei categorii de lucrari. “Durata de realizare a investitiei este de 12 luni calendaristice. Ordinul de incepere a contractului va fi dat in momentul in care conditiile meteo o vor permite”, precizeaza comunicatul de presa. AGERPRES