În 2017, sănătatea judeţului Arad nu va mai avea probleme patrimoniale, susţine preşedintele Consiliului Județean

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat marţi că, până în 2017, administraţia judeţeană va rezolva toate problemele patrimoniale al sistemului de sănătate din judeţ.

“Sistemul de sănătate al judeţului Arad a avut, la începutul anilor ’90, foarte mari probleme patrimoniale, nu mai puţin de opt clădiri în care funcţionau unităţi spitaliceşti fiind revendicate de către urmaşii foştilor proprietari. Prima problemă care va fi rezolvată este cea a imobilului în care funcţionează Secţia TBC a SCJU Arad, aceasta urmând să se mute, până la finele anului, într-o clădire nouă, la standarde europene, aflată în construcţie”, a declarat marţi, Nicolae Ioţcu.

Potrivit acestuia, până la finele anului va fi rezolvată şi problema Secţiei de Psihiatrie a SCJU, ale cărei clădiri şi terenul pe care se află urmând să fie achiziţionate de CJ Arad. “Pentru că au existat unele voci care au criticat proiectul privind achiziţionarea Psihiatriei şi a terenului aferent, doresc să arăt că, la acest moment, a fost soluţia cea mai viabilă din toate punctele de vedere, pentru că sumele pe care le va plăti administraţia judeţeană pentru cumpărare, respectiv pentru reabilitarea clădirilor am calculat că vor fi mult mai mici decât cele care ar fi trebuit plătite pentru proiectarea şi construirea unui alt imobil. Plus că nici nu aveam terenul pe care să ridicăm această clădire”, a precizat preşedintele Ioţcu.

El a afirmat că speră ca CJ Arad să se întabuleze ca proprietar al clădirilor şi terenurilor până la sfârşitul acestui an, pentru a putea comanda un Studiu de prefezabilitate pentru reabilitarea celor două imobile, iar în 2015 să încerce să obţină finanţare europeană. AGERPRES