Ialomita: prefectul vrea sa-i invete pe tarani sa faca agricultura performanta

Prefectura Ialomita a initiat un program care urmareste sa-i invete pe tarani cum sa-si exploateze eficient pamantul, prin metode stiintifice, dar explicate pe intelesul lor.
Prefectul de Ialomita, Cazacu Marinica, a declarat ca “mi se pare important ca taranii sa faca agricultura performanta, in asa fel incat situatia lor economica sa se imbunatateasca considerabil. Asta inseamna ca taranul sa renunte la sapa si sa apeleze la solutii moderne de exploatare a terenurilor agricole, pentru obtinerea unor recolte rezonabile. Un prim pas a fost facut prin acordarea acelor cupoane, in baza carora producatorul agricol isi poate procura semintele si erbicidele necesare dar, din pacate, agricultorii nu sunt inca nici acum constienti de importanta exploatarii in mod corect a terenurilor agricole”.

Prefectul de Ialomita doreste sa organizeze intalniri la sate, in cadrul carora specialistii de la Directia Agricola si de Dezvoltare Rurala sa le vorbeasca taranilor despre necesitatea de a practica o agricultura moderna, in conformitate cu standardele europene, intalniri la care seful administratiei judetene promite ca va participa personal.